Elly van De Srpingbokken: eerst les van oma, nu van haar kleinkind

29 nov, 13:00 Mensen Jaap van den Broek
In de deuropening jubilaris Elly Heideman die werd gehuldigd door het bestuur van De Springbokken die vijftig jaar bestaat.
In de deuropening jubilaris Elly Heideman die werd gehuldigd door het bestuur van De Springbokken die vijftig jaar bestaat.

SOEST In Soest wordt al een eeuw lang in verenigingsverband gegymd en geturnd. Diverse verenigingen gingen vanaf 1921 vooraf aan De Springbokken. De gymnastiekvereniging viert haar 50-jarig jubileum. Elly Heideman heeft het grootste gedeelte daarvan als actief lid meegemaakt. 

In 1921 werd in Soest, met de christelijke gymnastiekvereniging Simson, voor het eerst in georganiseerd verband gegymd. Simson is de voorloper van een reeks gymverenigingen die zich qua levensbeschouwing onderscheidden. De verzuiling stond tot aan het begin van de jaren zeventig nog kaarsrecht overeind. In 1971 fuseerden Crescendo, Olympia en ST..

Mis niks, lees alles van Soest


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Soest en omliggende plaatsen met Soester Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Soester Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Soest.