Afbeelding
SWOS

Volgende stap naar meer culturele activiteiten

16 oktober 2021 om 16:00 Mensen

SOESTERBERG Het moment kon bijna niet beter gekozen worden. Nu de gemeenteraad is gevraagd een budget beschikbaar te stellen voor een nieuwe plek voor sociale en culturele activiteiten in Soesterberg, zijn inwoners door Samen voor Soesterberg uitgenodigd hieraan hun medewerking geven.

Door Jan van Steendelaar

Aan de enquête hebben 218 inwoners (ruim tien procent van de gezinnen) meegedaan. De waardering voor de bestaande activiteiten wordt door 90 procent van de inzenders als onvoldoende ervaren. De bijeenkomst wordt gehouden op maandag 1 november om 20.00 uur in SWOS Ontmoetingscentrum Soesterberg aan het Dorpsplein.

CENTRALE LOCATIE Belangstellenden zijn, samen met de veertig inwoners die eerder in een enquête hebben aangegeven een bijdrage te willen leveren, uitgenodigd om te brainstormen in welke mate zij in de organisatie van de activiteiten of anderszins een rol kunnen spelen. Een gemis is een centrale locatie voor activiteiten. Een vaste locatie is er sinds de sluiting van dorpshuis Burgstede niet meer geweest. Het ontbreken van een centraal punt is een belemmering voor nieuwe initiatieven. Het Ontmoetingscentrum Soesterberg van de SWOS in De Drie Eiken wordt gezien als een bejaardensoos, die voor de jeugd en ook voor hun ouders niet aantrekkelijk is. Juist voor die groepen is extra aandacht nodig.

De persoonlijk uitgenodigde veertig deelnemers aan de enquête reageerden al positief op de vraag of zij eventueel bereid zijn om in Soesterberg, alleen of samen met anderen, nieuwe activiteiten op te zetten dan wel deel te nemen aan bestaande sociaal-culturele activiteiten.

VERVOLG Balans en SWOS, organisatoren van bestaande activiteiten en samenwerkingspartners van Samen voor Soesterberg in het streven naar (meer en nieuwe) activiteiten in Soesterberg, geven nu een vervolg aan de enquête. De bijeenkomst heeft als doel om met elkaar kennis te maken en te brainstormen over ideeën en mogelijkheden. Ook kan elke bezoeker dan aangeven wat hij of zij daarin kan betekenen al dan niet samen met deze organisaties. 

Overigens zijn er volgens Samen voor Soesterberg meer deelnemers aan de enquête die wel iets willen organiseren, maar geen contactgegevens hebben achtergelaten. De organisatie rekent erop dat zij, net als degenen die zijn uitgenodigd, door een e-mail naarinfo@samensoesterberg,nl willen aangeven dat zij komen. ,,Dit is ook een oproep aan alle inwoners van Soesterberg. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat er meer gebeurt in het dorp,” aldus Jan de Mos namens Samen voor Soesterberg.

advertentie
advertentie