Afbeelding
Belastingdienst

Bijna 100 Soester gezinnen gedupeerd in toeslagenaffaire

14 oktober 2021 om 09:16 Mensen

SOEST In de gemeente Soest zijn nu 95 gevallen bekend van gezinnen die de dupe zijn van de kindertoeslagenaffaire. In maart waren bij de gemeente nog 53 gezinnen in beeld.

Sinds begin dit jaar zet de gemeente zich in voor hulp aan deze gedupeerde gezinnen. De Belastingdienst/Toeslagen onderzoekt of deze gezinnen financieel gecompenseerd worden. De gemeente heeft intussen een rol in het bieden van passende ondersteuning op verschillende leefgebieden.

MAATWERK De gemeente neemt contact op met deze mensen en zegt er alles aan te doen om hen zo goed mogelijk te ondersteunen. ,,Wij bieden waar nodig maatwerk op verschillende onderwerpen bij bijvoorbeeld psychische zorgen, schulden, inkomen, zorg en de opvoeding van kinderen”, aldus Liesa van Aalst, wethouder Sociaal Domein. ,,Zo helpen we hen en bouwen we hopelijk samen aan een groeiend vertrouwen in de (lokale) overheid.”

Als gemeente kunnen we helpen bij problemen waar mensen zelf niet uitkomen

,,Natuurlijk kunnen we geleden schade niet terugdraaien. Wel denken wij mee in mogelijkheden om de vaak neerwaartse spiraal van negatieve gebeurtenissen die gedupeerde gezinnen ervaren te doorbreken. Als gemeente kunnen we helpen bij problemen waar mensen zelf niet uitkomen.”

CONTACT Met veel gezinnen heeft de gemeente inmiddels gesproken. Zij kunnen desgewenst contact blijven opnemen met de gemeente, bijvoorbeeld als hun situatie is gewijzigd, als iemand bericht heeft ontvangen dat een besluit is uitgesteld of omdat er ontwikkelingen zijn in de beoordeling door de Belastingdienst.

Wie inmiddels van de Belastingdienst compensatiegeld heeft ontvangen kan ook ondersteuning krijgen, bijvoorbeeld door het kwijtschelden van eventuele aanwezige schulden. Hiervoor kan contact worden opgenomen met Meike van Kooperen van de gemeente, tel. (035) 6093411.

Mensen die denken dat ze de dupe zijn van de kindertoeslagenaffaire en zich nog niet hebben gemeld, kunnen dat alsnog doen. Zij kunnen contact opnemen met het Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst tel. 0800-2358358 (gratis).

advertentie
advertentie