De opening van de tentoonstelling was nog geen twee weken geleden.
De opening van de tentoonstelling was nog geen twee weken geleden. Jaap van den Broek

Tentoonstelling in Soest over mensenhandel vernield

Maatschappelijk

SOEST Nog geen twee weken na de start zijn zes banieren van de tentoonstelling ‘Open je Ogen’ vernield. Dat is het afgelopen weekeinde gedaan door (nog) onbekende vandalen. De banieren staan langs de Dalweg. De gemeente heeft de kapotte banieren snel opgeruimd.

Burgemeester Rob Metz wil graag in gesprek met de daders. ,,Ik vind deze daad echt onbegrijpelijk. Vandalisme is natuurlijk nooit goed te praten. Maar bij deze tentoonstelling zegt het ook iets over hoe iemand denkt over mensenhandel”, reageert hij op de vernieling. ,,Je kunt de banieren mooi of lelijk vinden. En de plek toegankelijk of juist onhandig. Maar hoe dan ook, mensenhandel is een wezenlijk probleem. Ook in Nederland. En ik zou hopen dat iedere inwoner van onze gemeente mensenhandel afkeurt. Bij deze roep ik de daders op om zich te melden. Ik wil graag met ze in gesprek om erachter te komen wat hen ertoe dreef om de borden te vernielen.”

Open je Ogen is een rondreizende tentoonstelling die de bewustwording rondom mensenhandel wil vergroten. Dertig zeer schrijnende verhalen van vrouwen, mannen, jongens en meisjes worden verteld. Echte verhalen, van echte slachtoffers die vaak nog in beschermde opvang zitten. Zij willen laten weten dat mensenhandel in Nederland voorkomt. Zij willen laten weten wat voor leed dit veroorzaakt.

De verhalen en meer informatie zijn te vinden op www.comensha.nl/open-je-ogen.

advertentie
advertentie