Sportieve actie Soesters voor Haïti

27 jun, 15:42 Maatschappelijk Jaap van den Broek
Ruim vijfduizend euro werd er door de sportievelingen bijeengebracht.
Ruim vijfduizend euro werd er door de sportievelingen bijeengebracht.

Dochter Anne-Sophie raakte geïnspireerd door haar vader en wilde in Soest aansluiten bij Muskathlon@home, voor Haïti waar de bevolking is gedupeerd door de aardschokken van 2021 en waar nog steeds hulp nodig is in de vorm van materiaal, voeding, drinkwater en medicijnen. Dat is ook een doel waarvoor Muskathlon mensen oproept om geld voor in te zamelen. Muskathlon heeft een breed pakket voor acties. Wereldwijd, maar ook in eigen land, bijvoorbeeld voor vrouwen die gedwongen zijn tot prostitutie.

SOEST Goed voorbeeld doet volgen. Gijs van Ettekoven uit Soest organiseerde vorig jaar een sponsoractie voor een project in Ghana. En enkele weken geleden liep hij in Tanzania een halve marathon voor Compassion, een van de goede doelen van Muskathlon.

Door Johan van Beek

..


Mis niks, lees alles van Soest


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Soest en omliggende plaatsen met Soester Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Soester Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Soest.