Participatie opvang Insingerstraat Soest krijgt steeds grimmiger karakter

24 juni 2022 om 15:44 Maatschappelijk Hans Veltmeijer
Architect Johan Selbing presenteert zijn eerste schetsen, negen blokken van 130 appartementen in twee en drie bouwlagen.
Architect Johan Selbing presenteert zijn eerste schetsen, negen blokken van 130 appartementen in twee en drie bouwlagen.

SOEST De participatie met de omwonenden van het weiland aan de Insingerstraat over de opvang van Oekraïners verloopt met de bijeenkomst moeizamer. De derde sessie was donderdagavond en daarbij werd verbaal hard uitgehaald door de bewoners richting gemeente. ,,De plannen lagen al klaar voordat de oorlog uitbrak.”

Door Hans Veltmeijer

Het vertrouwen is helemaal weg, dit is een voorgekookt woningbouwplan, we worden niet gehoord, het is schijnparticipatie. Uitspraken die op de lippen lagen van de circa honderd buurtbewoners in hostel Stayokay, en ook uitgesproken werden.

Mis niks, lees alles van Soest


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Soest en omliggende plaatsen met Soester Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Soester Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Soest.