Adem Baskaya: ,,Een jongere zei: ik heb nooit een rolmodel gehad, ik heb hier behoefte aan, ik blijf komen. Ouders bellen op en willen dat we doorgaan."
Adem Baskaya: ,,Een jongere zei: ik heb nooit een rolmodel gehad, ik heb hier behoefte aan, ik blijf komen. Ouders bellen op en willen dat we doorgaan." Jaap van den Broek

Project voor Soester jongeren: van probleem naar structuur

Maatschappelijk

SOEST Het verhaal van een rolmodel kan leiden tot een positieve koerswijziging voor jongeren die op welke manier dan ook met problemen kampen, het verkeerde pad hebben gekozen of dreigen daarop terecht te komen. Daarvan is Adem Baskaya overtuigd. Met Eduxpress vouwt hij ‘Leren van succes’ over Soest uit.

De twee pilots (met bedrijfsbezoek) en twee reguliere bijeenkomsten waren meer dan succesvol. Tientallen deelnemers; jongeren met problemen die snel konden worden doorverwezen naar hulpverlenende instanties; ouders die vroegen om een vervolg en zelf ook willen participeren in een sessie.

‘Leren van succes’, een beproefd concept van Eduxpress, slaat in Soest ook aan. Dat hebben de vier eerste bijeenkomsten wel geleerd. Corona stagneerde de opbouw van dit project, maar in februari hopen de initiatiefnemers, onder wie Soester Adem Baskaya, de draad weer te kunnen oppakken.

In de Soester Courant van woensdag 26 januari gaat Baskaya uitgebreid op het project in.

Johan van Beek

advertentie