Petra Reinders is toegetreden als SchuldHulpMaatje. Wim Doorn overhandigt haar het certificaat. Nieuwe maatjes zijn welkom.
Petra Reinders is toegetreden als SchuldHulpMaatje. Wim Doorn overhandigt haar het certificaat. Nieuwe maatjes zijn welkom. SchuldHulpMaatje

SchuldHulpMaatje Soest helpt bij bij oplossen schulden

21 oktober 2021 om 10:00 Maatschappelijk

SOEST Maar liefst één op de vijf huishoudens heeft financiële problemen. Veel mensen schamen zich zo erg voor hun schulden, dat ze geen hulp durven te zoeken. Naar die mensen is SchuldHulpMaatje Soest/Soesterberg op zoek. Daarnaast zoekt de organisatie mensen die willen helpen als SchuldHulpMaatje.

SchuldHulpMaatje is opgericht door lokale kerken en biedt ondersteuning aan mensen die door schulden de problemen niet meer overzien. In schuldenproblematiek is de stelregel: ‘Hoe eerder mensen aan de bel trekken, hoe beter’. De tijdsbesteding van een maatje per hulpvrager is twee uur per week, met uitschieters naar boven, in complexe situaties. 

AANMELDEN Aanmelden voor hulp bij financiële problemen is heel eenvoudig: vul het formulier in op www.shmsoest.nl of bel 06 28 51 43 70. Een coördinator neemt dan contact op om een afspraak te maken voor een intakegesprek. Via deze contactgegevens kunnen potentiële vrijwilligers zich eveneens melden voor meer informatie over deze taak.

In de Soester Courant van woensdag 27 oktober een uitgebreider verhaal over het werk van SchuldHulpMaatje.

Door Peter Beijer

advertentie
advertentie