Locatiecoördinator Angela Brouwer, Yvonne Bakker, Jan Peters en vrijwilligster Evelien van Mossel.
Locatiecoördinator Angela Brouwer, Yvonne Bakker, Jan Peters en vrijwilligster Evelien van Mossel. Hans Veltmeijer

Soester senioren vieren het leven met uitjes

29 augustus 2021 om 11:00 Maatschappelijk

SOEST Ouderen die niet meer zelfstandig er op uit kunnen, hoeven niet thuis te blijven zitten. De vrijwilligers van de stichting Vier het Leven nemen hen mee naar theaters, musea en bioscopen. In Soest en Baarn maken 150 senioren regelmatig zo’n uitstapje. Zo ontstaan ook vriendschappen.

Jan Peters (88) uit Soest is al meer dan honderd keer mee geweest met een uitje van Vier het Leven. Zijn ogen twinkelen wanneer hij er over mag vertellen. ,,Het is een soort partyvereniging”, merkt hij op.

Blij dat ik kennis heb gemaakt met Vier het leven. Anders zou ik thuis zitten en niet bij zulke concerten komen

Het begon met een foldertje toen hij revalideerde van een verkeersongeval. Zin in een uitje?, werd de weduwnaar gevraagd. Zeker wel. ,,Het was meteen leuk”, memoreert hij. Dat was een voorstelling met liedjes van Toon Hermans, begin 2013 in Theater de Speeldoos in Baarn. Sindsdien is hij lid van Vier het Leven. Hij is een liefhebber van Toon Hermans, maar ook en vooral van klassieke muziek. De uitvoering van opera De Parelvissers in Bussum noemt hij als een van de hoogtepunten van alle uitjes. ,,Ik ben blij dat ik kennis heb gemaakt met Vier het Leven, anders zou ik thuis zitten en niet bij zulke concerten komen”, verklaart hij. De afgelopen anderhalf jaar was daarom best een moeilijke periode. ,,Het is veel te lang stil geweest.”

In de Soester Courant van  woensdag 1 september meer van Jan, maar ook van Yvonne Bakker, Angela Brouwer, Evelien van Mossel en anderen.

Door Hans Veltmeijer

Theater de Speeldoos is bij senioren een geliefde bestemming voor een uitstapje van Vier het Leven.
advertentie
advertentie