Taartjes, groot of klein, dat maakt niet uit. Het gaat om het gebaar.
Taartjes, groot of klein, dat maakt niet uit. Het gaat om het gebaar. KAG

Soester actie: Iedereen klaar? Bakken maar!

9 november 2020 om 11:15 Maatschappelijk

SOEST De SWOS roept inwoners op om komend weekeinde mee te doen aan een bakactie. Koekjes en een taart bakken en die (deels) naar iemand in de buurt brengen die ook iets lekkers verdient of misschien alleen om niet te zeggen eenzaam is.

‘Iedereen klaar, bakken maar’ is de van Heel Holland Bakt bekende leus die vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 november klinkt in het Soester bakweekend.

,,Vanwege de huidige maatregelen zijn we weer meer aan huis gebonden en zien we minder mensen”, Zegt Christien Hoekstra ouderenwerkster welzijn bij de SWOS. ,,Des te belangrijk het is om nu meer dan ooit naar elkaar om te kijken. Met een klein gebaar; in dit geval iemand even verwennen met een eigen gemaakt baksel, kan je voor iemand al een klein geluksmomentje creëren.”

De SWOS hoopt natuurlijk dat veel mensen spontaan meedoen aan het bakweekend. ,,En we hopen dat de deelnemers dit met ons willen delen. Door een foto of een filmpje te maken, bijvoorbeeld van de taart of van het moment van overhandigen zegt Christien Hoekstra.

Delen hiervan kan op de facebookpagina van de SWOS en/of onder hashtag #Soesterbakweekend. Meer informatie: ouderenadviseurwelzijn@swos.nl.

advertentie
advertentie