Afbeelding
Rein van der Zee

Bijeenkomst Fonds voor Soest gaat niet door

27 september 2020 om 13:30 Maatschappelijk

SOEST De Fondsenbijeenkomst van Fonds voor Soest gaat niet door. De jaarlijkse bijeenkomst van goede doelen-platform Fonds voor Soest zou plaatsvinden op 30 september in het gemeentehuis. De editie 2020 was geheel gewijd aan eenzaamheid. Fonds voor Soest heeft dit moeilijke besluit moeten nemen door de toenemende alarmerende berichten over corona en de daarmee gepaard gaande restricties voor bijeenkomsten.

Onder de noemer - Een tegen eenzaamheid – werken Fonds voor Soest, gemeente Soest, Stichting Balans, SWOS en Jumbo Arnaud van de Graaf samen om eenzaamheid te verminderen. Samen willen zij een brede beweging op gang brengen.

De start van Een tegen eenzaamheid was in januari 2020. Toen ondertekende wethouder Liesa van Aalst het landelijk actieprogramma Een tegen eenzaamheid van het ministerie van VWS. Sindsdien werken Fonds voor Soest, Stichting Balans, SWOS, Jumbo Arnaud van de Graaf en gemeente Soest meer met elkaar samen in de aanpak van eenzaamheid.

Naast de vele activiteiten die SWOS en Stichting Balans organiseren voor het verminderen van eenzaamheid resulteerde dat in juli in een live stream vanuit het gemeentehuis die de aftrap van de Lokale coalitie Een tegen eenzaamheid markeerde, en in september in het door het GIDS netwerk georganiseerde Prinsjesdagontbijt in Soest dat geheel gewijd was aan eenzaamheid. 

Helaas kan de Fondsenbijeenkomst van Fonds voor Soest nu dus geen doorgang vinden. Wel vindt er een - door corona beperkt - aantal activiteiten plaats tijdens de Week tegen Eenzaamheid van 1 tot en met 8 oktober.

Fonds voor Soest schuift dit publieksevenement nu door naar volgend jaar. Wel maken de initiatiefnemers van de Lokale coalitie Een tegen eenzaamheid gebruik van de gelegenheid om op 30 september samen verder te verkennen wat effectieve aanpakken zijn en hoe zij het begrip en bewustzijn over eenzaamheid in de samenleving kunnen vergroten.

advertentie
advertentie