Kaunas Piano Trio
Kaunas Piano Trio Kaunas Piano Trio

Dubbel Lunchconcert in Baarnse Pauluskerk

16 augustus 2018 om 12:31 lokaal Deel je nieuws

Op dinsdag 21 augustus zijn de liefhebbers van muziek uit Baarn en omstreken in de gelegenheid een heel bijzonder concert bij te wonen. Vanaf 11:45 tot circa 14:30 uur is er rond en in de Pauluskerk op de Brink in Baarn  muziek uit Litouwen te horen. 

Eerst speelt de Baarnse beiaardier Bauke Reitsma Litouwse liederen op het carillon, waarna het Kaunas Piano Trio uit Litouwen optreedt in de Pauluskerk. Dit trio bestaat uit drie lieftallige dames, Lina Krepštaite, piano, Indre Andruškeviciute, viool, en Asta Krištaponiene, cello. Ze spelen “Andante con moto” van Edvard Grieg, gevolgd door het Trio in fis klein van de Armeense componist Arno Babajanian. Vervolgens klinkt het “Prelude in Memoriam Mikalojus Konstantinas Ciurlionis” van de Litouwse componist Giedrius Kuprevicius, die is geboren in de stad Kaunas. Tot slot een stuk van Astor Piazolla en een van de hedendaagse Australische componist Nicholas Buc.

Men zal zich afvragen waarom er Litouwse muziek klinkt in Baarn. In 2016 speelde een aantal Nederlandse beiaardiers, waaronder Bauke Reitsma, tijdens het zomermuziekfestival in Litouwen. Zij waren daar uitgenodigd dankzij de contacten die beeldend kunstenaar en componist Joop Visser heeft opgebouwd met de kunstacademie in Litouwen. Tijdens dit zomerfestival werden ze ondersteund door de pianiste van het Kaunas Piano Trio. De warme contacten resulteren in een concertreis door Nederland dit jaar van het Kaunas Piano Trio. Een optreden in Baarn hoort daar natuurlijk bij en we zijn blij en trots dat het trio optreedt in een van onze lunchconcerten.

Joop Visser zal vrijdagavond in het RTVBaarn-radioprogramma "de Marc, Ivo & technicus Ap Show" hier het een en ander over komen vertellen. (ook op internet te beluisteren: rtvbaarn.nl - dan 'radio'' kiezen).

Dit dubbele lunchconcert begint dinsdag 21 augustus om 11:45 uur met de carillonbespeling, buiten op de Brink te beluisteren. Het aansluitende concert van het Kaunas Piano Trio begint om 12:30 uur binnen in de Pauluskerk.De toegang is vrij en reserveren is niet nodig. Aan de uitgang is er een collecte waarvan de opbrengst bestemd is voor de musici.

 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie