“Verschil maken in verontrustende tijden” Zeven positieve ´tegenhoudingen´

17 januari 2024 om 21:42 Lokaal Deel je nieuws

Op zondagavond 28 januari a.s. om 19.30 uur houdt Evert-Jan Ouweneel, cultuurfilosoof en landelijk strategiedirecteur binnen het Leger des Heils, een betoog in de Emmakerk (PKN) in Soest met als titel: “Verschil maken in verontrustende tijden”; Zeven positieve ´tegenhoudingen´. Een overzichtelijk, gloedvol, en bemoedigend betoog aan het begin van dit nieuwe jaar.

In vogelvlucht neemt Evert Jan Ouweneel je mee langs alle grote kwesties en ontwikkelingen die nu spelen. Opmerkelijk feit: terwijl wij ons in het Westen vooral zorgen maken over de toekomst, hebben honderden miljoenen op andere plaatsen in de wereld juist nieuwe hoop gekregen doordat zij uit de extreme armoede zijn opgeklommen. Heel verschillende sentimenten dus in de wereld.  Tegelijk kunnen wij er niet om heen dat steeds meer kwesties om een planetaire oplossing vragen. En dat terwijl onze samenleving diep verdeeld is en steeds meer Nederlanders lijden aan eenzaamheid, depressie of opbranding. Hoe de moed erin te houden en in verontrustende tijden toch een positief verschil te maken? Deze lezing laat u naar huis gaan met zeven positieve ‘tegenhoudingen’.

Na de pauze is er een plenaire vragenronde. 

Over Evert-Jan

Evert-Jan is een veelgevraagd spreker over grote maatschappelijke ontwikkelingen en zelfstandig adviseur van grote organisaties in binnen- en buitenland. Daarnaast is hij ook auteur. Voor meer info over Evert-Jan Ouweneel: https://urbanlogics.eu/over/ 

Wanneer

Zondagavond 28 januari van 19.30 uur - 21.30 in de Emmakerk Soest (Park Vredehof 2). Entree 7,50 pp incl. koffie/thee, te betalen bij binnenkomst. Kosten mogen beslist geen belemmering zijn om te komen; neem evt. contact op met Brigitte Brinkel, 06 23197971.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie