Helpen bij huisvestiging
Helpen bij huisvestiging VluchtelingenWerk Nederland

VluchtelingenWerk helpt nieuwkomers in Soest(erberg)

21 januari 2023 om 15:24 Lokaal Deel je nieuws

Als vluchtelingen in Nederland mogen blijven, mogen ze zich in een stad of een dorp gaan vestigen. Zo ook in Soest en Soesterberg. VluchtelingenWerk Soest helpt met inzet van vrijwilligers bij hun huisvesting, integratie en taal. 

Wanneer iemand een huis toegewezen krijgt helpen ze bij de inschrijving in de gemeente en bij andere instanties. En bieden ze praktische ondersteuning bij vragen over financiën, gezondheidszorg en contracten met leveranciers van gas, water, licht, internet en telefonie. Hiermee helpen we de nieuwkomers met het maken van een goede start. Daarnaast maken we de nieuwkomers wegwijs in buurt. 

VluchtelingenWerk Soest doet dit niet alleen. Zij werken samen met Stichting Balans, Welzin & Welzijn Ouderen Soest, Gemeente Soest, Het Diaconaal netwerk Soest, allerlei andere organisaties en inwoners uit Soest en omgeving. Met deze inzet hopen we dat de nieuwkomers zich snel thuis voelen in hun nieuwe woonplaats. 

VluchtelingenWerk Soest is gevestigd in KunstenHuis Idea, Willaertstraat 49 in Soest. Heb je vragen, wil je helpen bij ons werk en/of zie je mogelijkheden voor samenwerking? Kom dan bij ons langs of stuur een e-mail naar soest@vluchtelingenwerk.nl. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie