Sexteto Recuerdo
Sexteto Recuerdo Piet Kuijten

Lunchconcert in Baarnse Pauluskerk

30 juni 2018 om 10:50 lokaal Deel je nieuws

Gedurende de zomermaanden is er elke dinsdag om 12:30 uur een lunchconcert in de Pauluskerk op de Brink in Baarn. Ook muziekliefhebbers uit Soest zijn hierbij van harte welkom.

Tijdens het lunchconcert op 3 juli is heerlijke zomerse tangomuziek te horen, gespeeld door Sexteto Recuerdo. Dit  is een ensemble met een verrassende samenstelling dat zich helemaal gespecialiseerd heeft in tangomuziek. Ze brengen een programma met klassieke Argentijnse tango-nummers van bijvoorbeeld Astor Piazzolla, maar ook moderne nummers van hedendaagse tango-componisten in de Tango Nuevo stijl.

Sexteto Recuerdo is ontstaan uit een groep studenten van het Fontys conservatorium in Tilburg. "Recuerdo" is de naam van een tango, maar betekent ook "geheugen" en verwijst naar de traditie van de authentieke Argentijnse tangosalon. De groep benadert de tangomuziek vanuit een klassiek oogpunt. Het ensemble bestaat uit Leo van Lierop (accordeon), Oscar Trompenaars (saxofoon), Evelien de Vries (klarinet), Marijke de Jong (dwarsfluit), Bente Jasmijn (contrabas) en Tessa Verboven (piano). Ze voert deze tangomuziek uit in een niet-traditionele bezetting met meerdere blaasinstrumenten. In deze formatie mengen zij virtuositeit en vurigheid, dans en melancholie in een prachtige samensmelting van licht en klassiek.

Het Lunchconcert begint dinsdag 3 juli om 12:30 uur in de Pauluskerk aan de Brink in Baarn en duurt een klein uurtje. De toegang is vrij en reserveren is niet nodig. Aan de uitgang is er een collecte waarvan de opbrengst bestemd is voor de musici.

 

advertentie
advertentie