Afbeelding
Eempers

Reactie op rookmelder voorkomt brand

7 mei 2018 om 18:50 lokaal

SOEST Een rookmelder in huis heeft zondagmiddag voorkomen dat er brand uitbrak in een woning aan de Van Burenlaan. Terwijl de bewoners afwezig waren, hoorden buren het alarm afgaan. Zij gingen op onderzoek en zagen dat de woning naast hen vol rook stond. Zij waarschuwden direct de brandweer.

Bij aankomst forceerde de politie de schuifpui om de brandweer de gelegenheid te geven binnen te gaan. Door de rookontwikkeling moesten brandweerlieden gebruikmaken van ademluchtapparatuur. Binnen stelden zij vast dat een pannetje met sudderlapjes op het vuur stond. Ze waren helemaal verbrand en de oorzaak van de rookontwikkeling.

De brandweer bracht het pannetje naar buiten en daarmee was de oorzaak van de brandmelding en de rookontwikkeling weggenomen. De brandweer zorgde ervoor dat de woning werd geventileerd. Ondanks dat er geen sprake was van brand- en waterschade, was er aanzienlijke rookschade. De Stichting Salvage werd ingeschakeld om namens de verzekering de schade te beperken en de bewoners bij te staan in de afwikkeling van het incident.

advertentie
advertentie