Afbeelding
Eempers

Brandweer redt mens en dier

1 mei 2018 om 13:05 lokaal

SOEST Met de hoogwerker en schuifladders zijn bewoners van een appartementencomplex in De Gouden Ploeg uit hun woningen gehaald nadat voor de derde keer in twee maanden tijd brand was uitgebroken in het trappenhuis. Omdat de brand een flinke rookontwikkeling veroorzaakte en enkele bewoners enige tijd in de rook hadden gestaan, werden zij nagekeken door ambulancepersoneel. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

De brandweer slaagde erin een aantal dieren te redden, zoals konijnen, dwergpapegaaien en honden, waaronder een hulphond. Brandweerlieden moesten bij het blussen ademapparatuur gebruiken in verband met de rook. Het vuur zelf was met inzet van twee stralen snel bedwongen.

Om het complex zo snel mogelijk rookvrij te krijgen werden enkele ruiten ingeslagen en ventilators ingezet. De schade aan het pand, dat na de laatste brand net weer helemaal was opgeknapt, was groot. Niet alle bewoners konden direct naar huis. Zij werden elders opgevangen in afwachting van een beslissing over een eventueel tijdelijk onderkomen.

Momenteel is er een forensisch onderzoek gaande. De politie vermoedt dat het gaat om brandstichting.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie