Kortsluiting in ventilator: brandje in badkamer

27 februari 2018 om 11:06 lokaal

SOEST Een bewoner van de Ruysdaellaan heeft dinsdagmorgen bij een binnenbrandje rook ingeademd. Hij werd daarvoor behandeld door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Het brandje ontstond in de badkamer. Een werknemer van het bedrijf dat de renovatie aan de woning uitvoert had een ventilator geplaatst om cement snel te laten drogen. Door kortsluiting vloog het apparaat in brand. Dat werd ontdekt toen de bewoner thuiskwam. Hij hoorde geknetter en zag boven rook. Het vuur had zich al in de gang boven verspreid.

UIT HET RAAM GESPRONGEN De zoon die lag te slapen, werd wakker door het geroep van zijn vader en is toen hij de vlammen zag door het raam gesprongen. De bewoner bracht de smeltende ventilator en spullen die vlam hadden gevat naar buiten. Daarna ging hij terug om met zijn vest de vlammen uit te slaan. Poes Witje die boven was heeft hij ook nog kunnen redden.

Inmiddels was de brandweer gewaarschuwd die aan één straal genoeg had om het nasmeulende vuur te doven. Een medewerker van de Stichting Salvage werd ingeschakeld om de bewoner bij te staan in de afhandeling van de schade.

GEPARKEERDE AUTO'S Door aan beide kanten van de weg geparkeerde auto's had de brandweer moeite om er tussendoor te komen. De chauffeur moest geloodst worden om geen schade te veroorzaken. Met grote stuurmanskunst lukte dat ook.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie