Afbeelding
Inshared Autoverzekering

4 redenen om de bandenspanning vandaag nog te meten

22 juni 2019 om 15:39 lokaal

Auto's slurpen niet alleen brandstof, maar ook geld. Denk aan de jaarlijkse APK- keuring, een autoverzekering en de broodnodige reparaties. Gelukkig is er een simpele manier om iets geld te besparen: de bandenspanning regelmatig meten. En dat heeft zelfs nog meer voordelen.

Geld besparen? Check de bandenspanning

1. Je auto verbruikt minder brandstof
Of je nu op benzine, diesel of gas rijdt: het is allemaal prijzig. Het wordt nog eens extra duur als je op te zachte banden rijdt. De motor moet dan harder werken, waardoor je auto meer brandstof slurpt. Per jaar kan dat zo'n €150 (!) schelen, niet
niks dus. Zorg je dat je banden altijd de juiste spanning hebben, dan ben je veel minder geld kwijt. Maak er daarom een gewoonte van om iedere twee maanden de bandenspanning te meten.
2. Je banden zijn minder snel versleten
Het is eigenlijk heel logisch dat banden met een te lage of te hoge bandenspanning eerder slijten. Is de spanning te laag, dan zie je dat aan versleten buitenranden. En is de spanning te hoog, dan is dat aan het middengedeelte van de band te zien. Om te voorkomen dat je binnen no time een nieuwe set banden moet kopen, doe je er goed aan om regelmatig de bandenspanning te checken.
3. Je hebt minder kans op schade
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker als je banden niet de juiste spanning hebben. Zijn ze te zacht, dan heb je minder grip op de weg en een langere remweg. Kortom; het recept voor een ongeluk. Ook loop je een groter risico op een klapband
en aquaplaning.
4. Je auto is iets minder milieuvervuilend
Dat auto's een negatieve impact hebben op het milieu, is natuurlijk geen nieuws. Ze stoten veel schadelijke stoffen uit, zoals zwaveldioxide, stikstofoxiden, roet en fijnstof. Hebben je banden de juiste spanning, dan verbruik je minder brandstof en stoot je auto iets minder schadelijke stoffen uit. Alle kleine beetjes helpen.
Ook belangrijk: een autoverzekering afsluiten
De spanning van je banden meten, is een klusje waar je zin voor moet maken. Hetzelfde geldt voor een nieuwe autoverzekering zoeken. Maar wist je dat het helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn? Met de autoverzekering van InShared weet je zeker dat je bolide goed verzekerd is. En ook fijn: deze verzekering staat bekend als één van de goedkoopste. Bereken hier vrijblijvend wat je per maand aan premie kwijt bent.

advertentie
advertentie