Afbeelding
Jos Sesink

Apollo steelt harten in Hansestadt Soest

28 mei 2019 om 11:32 lokaal

SOEST Terwijl in Soest Nederland het startsein werd gegeven voor TREFF (v/h Soest-Soest), stal Apollo de harten in Soest Duitsland. Het mannenkoor verbleef het weekeinde in de Hansestadt om het zestigjarig bestaan van Concordia op te luisteren.

Beide koren onderhouden al jarenlang vriendschapsbanden en zoeken elkaar per toerbeurt op. Er was in het historische centrum van de Hansestadt Soest voldoende tijd voor gezellige activiteiten. Apollo trad op in de tuin van Hotel Am Wall aan de Stadsring, waar de zangers en hun partners overnachtten, en in het naastgelegen Stadstheater. Wethouder Nermina Kundic kwam even langs om te luisteren. In Nederland heette burgemeester Rob Metz de Duitse gasten welkom in Kunstencentrum HaZart waar een expositie van 38 kunstenaars uit het Nederlandse en het Duitse Soest werd geopend. De kunstwerken zijn tot eind juni te zien.

Het was de eerste keer dat de uitwisseling tussen de twee naamgenoten tegelijkertijd invulling kreeg in zowel Nederland als Duitsland.

Op 14 juni komen scholieren uit Duitsland naar het Griftland College voor een (taal)uitwisseling en zal er gesport worden. Op zaterdag 22 juni zijn er hier sportwedstrijden met circa tweehonderd sporters uit Soest en Soest. Op het programma staan onder andere voetbal en basketbal.

advertentie
advertentie