Afbeelding
Caspar Huurdeman Baarn

Verleggen gasleiding Soestduinen

23 januari 2019 om 17:18 lokaal

SOEST Een gedeelte van de gasleiding in de Van Weerden Poelmanweg (N413) in Soestduinen wordt vanaf volgende week maandag verlegd en vernieuwd, als voorbereiding op de aanleg van een kleine faunapassage onder de weg. De werkzaamheden vinden plaats tussen het kantoor van Vitens en de spoorbaan en geven weinig hinder voor het verkeer. Dat meldt de provincie Utrecht.

De werkzaamheden in en om de rijbaan worden buiten de spits uitgevoerd waarbij het verkeer altijd via één rijstrook kan passeren. De werkzaamheden in de spits vinden plaats buiten de rijbaan: in de berm en op het fiets- en voetpad. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via het westelijke fietspad, dat dan tijdelijk voor twee richtingen is opengesteld.

De faunapassage onder de Van Weerden Poelmanweg wordt dit voorjaar aangelegd, in opdracht van de provincie Utrecht. Het aanleggen duurt ongeveer een week, waarbij het verkeer gedurende één weekend niet kan passeren.

HEIDEHERSTEL De faunapassage maakt deel uit van het programma heideherstel op de Utrechtse Heuvelrug. Binnen dit programma wordt een heidecorridor ontwikkeld bij Soestduinen (Lizard Lane). Deze corridor verbindt de heideterreinen van Park Vliegbasis Soesterberg, waterwinlocatie Soestduinen en de Vlasakkers. De Van Weerden Poelmanweg vormt een barrière in deze corridor. Door het aanleggen van een faunapassage onder de weg wordt deze barrière opgeheven en kunnen dieren zich veilig door het hele heidegebied verplaatsen. Het gaat daarbij om beschermde diersoorten zoals de das, vos, zandhagedis, hazelworm en ringslang.

advertentie
advertentie