Afbeelding
Eempers

Steen door ruit politieauto in Soest

1 januari 2019 om 03:00 lokaal

SOEST In de wijk Smitsveen was het oudjaarsavond een tijdje onrustig. Bij een politieauto werd een steen door een ruit gegooid. De beide inzittenden bleven ongedeerd. Drie keer moest de brandweer naar de Smitsweg waar de jeugd brandjes had gesticht, onder meer in een aantal fietsen en een container.

De overgang van oud naar nieuw is in Soest verder betrekkelijk rustig verlopen. Hier en daar waren wat straatbrandjes van pallets en verzameld vuurwerkafval, elders waren kampvuurtjes aangelegd.

De brand waar de brandweer het meeste werk aan had woedde nieuwjaarsmorgen in een schuurtje achter een woning aan de De Genestetlaan. In de schuur lag haardhout opgeslagen. De brandweer zette twee stralen in en had het vuur snel onder controle. Er moesten dakpannen worden verwijderd en er moest enig sloopwerk worden verricht om er zeker van te zijn dat er geen vuurresten waren achtergebleven. De oorzaak van de brand is onbekend.

Eerder was de brandweer uitgerukt naar de Rubenslaan op de melding van een autobrand. Na middernacht ging een auto aan de Albert Cuyplaan in vlammen op.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie