Uw Mantelzorg Café Soest
Uw Mantelzorg Café Soest Amanda Minkema

Mantelzorg Café van start met versie 2.0

31 december 2018 om 10:10 lokaal

SOEST Het Mantelzorg Café in Uw Gemakshuis gaat in 2019 door in een nieuwe vorm. Volgens de organisatie wordt het een doorontwikkeling naar versie 2.0. Een van de veranderingen is dat het café naast de gewoonlijke bijeenkomst op de woensdagmiddag, nu ook zal plaatsvinden op de woensdagavond. Hierdoor krijgen ook werkende mantelzorgers de gelegenheid om informatie en ontspanning te vinden.

Elke woensdagmiddag een bijeenkomst blijkt in de praktijk voor mantelzorgers te vaak te zijn. Uit een enquête onder de regelmatige bezoekers van het café komt naar voren dat vooral de maandelijkse themabijeenkomsten in de smaak vallen. Daarbij wordt een tweede bijeenkomst in de maand voor informeel contact ook op prijs gesteld.

FREQUENTIE Daarom is de frequentie van vier naar twee bijeenkomsten per maand gebracht. Op woensdag 9 januari 2019 start nu het gewone café en twee weken later op, woensdag 23 januari, is de tweede cafémiddag van de maand.

THEMABIJEENKOMST Vanaf februari vindt er weer elke eerste woensdagmiddag van de maand een themabijeenkomst gericht op de mantelzorgers in het algemeen plaats. Elke tweede woensdag van de maand is er 's avonds een speciale themabijeenkomst voor werkende mantelzorgers. De eerste themabijeenkomst is op woensdagmiddag 6 februari en voor werkende mantelzorgers op woensdagavond 13 februari. Meer informatie hierover wordt nog gepubliceerd.

TIJDEN De bijeenkomst op de woensdagmiddag is van 13.00 uur tot ongeveer 15.00 uur. De bijeenkomst voor werkende mantelzorgers is op de woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur. De mantelzorgcafés vinden plaats in Uw Gemakshuis op de Koninginnelaan 6 in Soest.

advertentie
advertentie