Afbeelding
Eempers

Hart van lampionnen in paleistuin

28 december 2018 om 20:51 lokaal

SOEST/BAARN In de voortuin van Paleis Soestdijk zijn vrijdagavond 24.217 lampionnen in de vorm van een hart geplaatst. Op iedere lampion staat de handgeschreven naam van iemand die er niet meer is, een moeilijk jaar heeft gehad of de ziekte kanker heeft overleefd.

Jan van Steendelaar

De afgelopen weken hebben duizenden Nederlanders een lampion gedoneerd en geplaatst bij het paleis. Dat is een bijzondere locatie: koningin Wilhelmina heeft KWF Kankerbestrijding opgericht en prinses Beatrix is beschermvrouwe van KWF.

Het is de derde keer dat KWF Kankerbestrijding de lampionenactie heeft georganiseerd. Met de opbrengst financiert KWF nieuwe doorbraken in kankeronderzoek. Eerder werden de Afsluitdijk en het Middelpunt van Nederland (Lunteren) verlicht door duizenden lampionnen.

ONTSTEKEN Aanwezig bij het ontsteken van de lampionnen waren onder anderen Mirella van Markus (Hart van Nederland), Dennis Wilt (RTL Weer), Andre van der Toorn (Wegmisbruikers), zangeres Coosje Smid, kankeronderzoekers en donateurs uit verschillende provincies.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie