Cast van ZIN repeteert in Landgoedtheater De Kapschuur. Tot en met april zijn er (taal)workshops voor Eritreeërs.
Cast van ZIN repeteert in Landgoedtheater De Kapschuur. Tot en met april zijn er (taal)workshops voor Eritreeërs. Herman van Veen Arts Center

Taalkomedie voor Eritreeërs

23 december 2018 om 08:48 lokaal

SOEST Op het Herman van Veen Arts Center ging afgelopen week ZIN van start, een taalproject voor Eritrese nieuwkomers. ZIN omvat een workshop en een interactieve taalkomedie die de 'zin' en het geluk van communiceren aan wil reiken aan (jonge) Eritreeërs die de Nederlandse taal moeten leren.

Op zaterdag 15 december was er al een try-out van de voorstelling. Aansluitend vertelde een medewerker van Stichting Lemat al het een en ander over de Eritrese gemeenschap.

GEVLUCHT ,,Vele duizenden jonge volwassenen uit Eritrea zijn de afgelopen jaren naar Nederland gekomen, gevlucht voor de wreedheden van het totalitaire regime. Voor deze groep is het moeilijk om te integreren en goed in te burgeren. In de eerste plaats komt dit omdat een groot deel – in tegenstelling tot de meeste Syrische vluchtelingen – niet of nauwelijks geschoold zijn en de verschillen tussen Eritrea en Nederland zo groot zijn."

EDUCATIEVE ONTWIKKELING ,,Eritreeërs komen veelal van het platteland en lopen ver achter op het gebied van educatieve ontwikkeling en sociale vaardigheden. Dat maakt de integratie in en de deelname aan de Nederlandse maatschappij moeilijk. Minstens vijftig procent van de Eritrese vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben, zijn aangewezen op een bijstandsuitkering." Met ZIN wil het Herman van Veen Arts Center een steentje bijdragen om deze groep zoveel mogelijk helpen hun weg in onze gemeenschap te vinden.

ZIN Van december tot en met april worden Eritrese nieuwkomers uitgenodigd om deel te nemen aan het project ZIN. Na een taalworkshop vindt er een interactieve taalkomedie plaats. Deze is ook toegankelijk voor publiek. Voor speeldata en reserveren: www.hermanvanveenartscenter.com. Meer informatie over het project: www.dezinspelen.nl.

advertentie
advertentie