Sandra Schuin, Harm Heinen, Anne Breemer, Jannelies van Berkel, Ali Albostan, Antonio van den Hengel, Janet Schutte, René van Hal.
Sandra Schuin, Harm Heinen, Anne Breemer, Jannelies van Berkel, Ali Albostan, Antonio van den Hengel, Janet Schutte, René van Hal. PGS

Stemmen op Soester verbinders

20 december 2018 om 07:20 lokaal

SOEST De term 'bruggenbouwer' klinkt voor sommigen wellicht wat groots en meeslepend. Er zijn echter zoveel verschillende manieren om verschillende mensen of groepen met elkaar in contact te brengen, om te kijken naar overeenkomsten in plaats van verschillen en om oog te hebben voor elkaar. De verkiezing 'Bruggenbouwer van Soest 2018', die in het leven is geroepen door de Protestantse Gemeente Soest, laat dat zien. Afgelopen week werd het magazine Vuur huis-aan-huis verspreid om de genomineerden te presenteren.

Astrid van den Hoek

Vuur is een uitgave van de Protestantse Gemeente Soest (PGS) met als doel om bruggen te slaan en verbindingen te leggen tussen de kerk en verschillende groepen mensen. Dit doet het blad door verhalen van Soesters over hun passie, inspiratie en geloof te vertellen. Dit jaar portretteerde Vuur acht bevlogen Soesters die bewust of onbewust 'bruggenbouwers' zijn.

KANDIDATEN Mensen van verschillende leeftijden, met verschillende achtergronden en levenshoudingen. De acht kandidaten die in de race zijn voor de titel 'Bruggenbouwer van het jaar' zijn zowel 'bekende Soesters' als minder bekende inwoners. De bruggenbouwers in het kort:

1. Sandra Schuin (1967) verbindt door het welzijn van mensen voorop te zetten. Ze is HR-adviseur, yoga-docente en werkt als CRDL-adviseur om het contact tussen dementerenden en hun omgeving te stimuleren.

2. Harm Heinen (1952) is eigenaar van tuincentrum 't Vaarderhoogt. Hij bouwt bruggen door het organiseren van vele activiteiten waar hij kleine ondernemers, hobbyisten, verenigingen en goede doelen een podium biedt.

3. Anne Breemer (1961) zorgt als manager van Stayokay voor verbinding tussen gasten en Soester ondernemers. Ook organiseert hij workshops en ondersteunt mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

4. Jannelies van Berkel (1969), lokaal politicus en oprichter van 'Wij zijn Soest', stimuleert verbinding tussen mensen en instanties met verschillende achtergronden. Ze boort de kracht in de samenleving aan.

5. Ali Albostan (1990) zorgt als penningmeester van de Fatih Moskee voor verbinding tussen moskee en Soester gemeenschap. Hij organiseert rondleidingen, activiteiten voor jongeren en ontmoetingen met andere geloofsgemeenschappen.

6. Antonio van den Hengel (1972), bevlogen horecaondernemer en actieve vrijwilliger, bouwt bruggen door mensen kansen te geven. Hij leidt jonge mensen op tot horecaondernemer en organiseert activiteiten voor het goede doel.

7. Janet Schutte (1971) is leerkracht op 'zwarte' basisschool De Egelantier en vrijwilliger bij het Repair Café. Ze bouwt bruggen door ontmoetingen te stimuleren tussen gezinnen van verschillende nationaliteiten.

8. René van Hal (1950) is lekenpredikant voor de katholieke kerk en bestuurder van verschillende verenigingen in Soest. Als bruggenbouwer brengt hij de werelden van de kerk, de politiek, het verenigingsleven en de burger bij elkaar.

STEMMEN Wie verdient volgens u deze titel? Stemmen op een van de genomineerden kan via de website www.geloveninsoest.nl/bruggenbouwers of stuur uw stem naar Kerkelijk Bureau, Park Vredehof 2, 3762 DV Soest. Stemmen kan tot uiterlijk 1 januari 2019. Een jury van vier mensen uit de Soester gemeenschap geeft uiteindelijk de doorslag.

De bekendmaking van de 'Bruggenbouwer van Soest 2018' vindt plaats op 6 januari 2019 tussen 11.30 en 12.00 uur in De Open Hof, Veenbesstraat 2.

advertentie
advertentie