Afbeelding
Eempers

Vermoeide Sint in Soesterberg

24 november 2018 om 19:49 lokaal

SOESTERBERG Dat Sinterklaas vermoeid is geraakt van de intochten die hij achter de rug heeft, was zaterdagavond goed te merken in Soesterberg. Hij was weinig spraakzaam en beperkte zicht tot de mededeling dat hij het plezierig vond weer in het dorp te zijn. Dat vond ook burgemeester Rob Metz die hem officieel welkom heette en dat was zo'n beetje het gesproken woord.

Het zal de kinderen niet zijn opgevallen, want zij hadden vooral oog voor de uitdeel Pieten en voor de Pieten die dansten, op met lichtjes versierde fietsen en autopeds reden en aan acrobatiek deden. De Sint kwam in een open auto aan, gevolgd door een vijftigtal Pieten, die op een enkele roetveeg Piet na, die kennelijk nog niet door veel schoorstenen was gegaan, gitzwart waren. 

In afwachting van het gezelschap spoorde namens het organisatiecomité Evert ten Kate de jeugd aan om luidkeels Sinterklaasliedjes te zingen. Daaraan werd massaal gehoor gegeven en had als resultaat dat de Sint, die op zijn logeeradres in slaap scheen te zijn gevallen, kort daarna arriveerde. Hij werd voorafgegaan door de pakjes tuktuk en gevolgd door nog meer tuktuks met enkele Pieten aan boord. Na het korte officiële gedeelte trok een ellenlange stoet door het dorp, voorafgegaan door de trekkertram met discopiet en de Pieten die onderweg gul pepernoten uitdeelden. Burtgemeester Metz maakte naast Sinterklaas in de open auto de rit mee. Die eindigde weer bij het fraai als huiskamer ingerichte podium op het Plusplein.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie