Ben van den Dungen Quartet komt zaterdag weer naar Artishock. Tijd voor een hommage aan John Coltrane.
Ben van den Dungen Quartet komt zaterdag weer naar Artishock. Tijd voor een hommage aan John Coltrane. Els Jonkers

Twee concerten in Artishock

11 november 2018 om 07:02 lokaal

SOEST Het Ben van den Dungen Quartet geeft een hommage aan de legendarische tenorsaxofist John Coltrane en zijn muziek. Vraag kenners om drie giants of jazz te noemen en Coltrane zit er bij. Een muzikaal monument oprichten is niet meer aan de orde, maar een groot musicus als Coltrane moet blijvend in de herinnering geroepen worden.

Met die overtuiging heeft Artishock Ben van den Dungen uitgenodigd. ,,Luister naar 'Kind of Blue' van Miles Davis en luister naar pianist Bill Evans en Coltrane en besef dat deze muziek geen verjongingskuur nodig heeft. Deze muziek wordt geen anachronisme, deze muziek doet nooit gedateerd aan. Dat is een enorme verdienste", klinkt het vanaf de Steenhoffstraat.

VERSTELD Het Ben van den Dungen Quartet speelde jaren geleden een soort van generale repetitie in de JazzClub van Artishock en deed de luisteraars versteld staan. Vooral pianist Miguel Rodriguez ontpopte zich als een intrigerende alleskunner op zijn instrument.

Jazzconcert Ben van den Dungen Quartet: zaterdag 17 november, aanvang 21.00 uur bij JazzClub Artishock, Steenhoffstraat 46a. Entree: 12,00 euro (leden 9,00 euro).

NANI Noam Vazana komt onder de naam Nani op zondag 18 november op uitnodiging van Podium Plus bij Artishock een optreden verzorgen. Ze doet dat samen met gitarist Frank Ong-Alok.

Vazana's albums en optredens worden steevast positief ontvangen door de serieuze muziekpers. In 2017 kwam 'Andalusian brew' uit, waarop ze Sefardische, Arabische, Noord-Afrikaanse muziek en jazz vermengt op een warme en hedendaagse manier. De Volkskrant noemt haar optredens een 'must'. Noam is ook pianiste en ze soleert op de trombone. Inmiddels heeft ze op veel binnen- en buitenlandse festivals en podia gespeeld, zoals North Sea Jazz en Music Meeting.

Noam Vazana is de dochter van Marokkaans Joodse ouders. Haar ouders vluchtten in de jaren vijftig naar Israël. Met haar oma sprak ze Ladino, Spaans vermengd met Hebreeuws.

Zondag 18 november, aanvang 15.00 uur, Artishock, Steenhoffstraat 46a. Entree 12,00 euro (leden 9,00 euro).

advertentie
advertentie