Evert Davelaar gaf damles
Evert Davelaar gaf damles Peter Beijer

Stichting VAnG ondersteunt damtoernooi voor basisscholieren

25 september 2018 om 22:36 lokaal Deel je nieuws

SOEST - Stichting Van Afval naar Grondstof (VAnG) ondersteunt en sponsort het schooldamtoernooi voor basisscholieren dat door Damvereniging Soest Baarn (DBS) wordt georganiseerd. Het toernooi wordt op zaterdag 3 november in het Griftland College gehouden.

Als voorbereiding op het damtoernooi biedt DBS aan om scholen bij het dammen te ondersteunen. Daarom was Evert Davelaar, voorzitter van DBS, maandagmiddag 24 september, op de Da Costaschool om de kinderen van groep 6 de fijne kneepjes van het dammen bij te brengen. Ook werden er damspelen aan de kinderen uitgereikt waarmee de komende periode naar hartenlust geoefend kan worden.

De Da Costaschool is tevens de oefenlocatie voor de Soester jeugd van DBS. De jeugd van de basisscholen in Soest kunnen op woensdagmiddagen van 13 tot 14.30 uur terecht op de school aan de Spoorstraat om oefenwedstrijden te spelen, zodat zij optimaal geprepareerd aan de start kunnen verschijnen op 3 november.

Dammen bevordert, volgens Evert Davelaar, het denken van kinderen. Rob Kleinegris en Jan Bredewold waren namens Stichting VAnG aanwezig bij het uitreiken van de damspelen. Jan Bredewold, voorzitter van Stichting VAnG: ,,Wij enthousiasmeren en stimuleren graag leerlingen van de basisscholen. Zij zijn de volgende generatie die moet zorgen voor een schone wereld. In dat kader willen wij de scholen afvalvrij krijgen en het bewustwordingsproces stimuleren. Als dammen het denkpatroon bevordert, dan dragen wij daar graag aan bij en sponsoren wij dit evenement van harte.”

Jan Bredewold en Rob Kleinegris van Sticjting VAnG
Dammen op de Da Costaschool
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie