Vanaf links: Bestuursleden van het Soester Elftal Peter Beijer, Jochum de Jong en Ronald de Jong met in hun midden Sonja Wolf van Hart voor Soest.
Vanaf links: Bestuursleden van het Soester Elftal Peter Beijer, Jochum de Jong en Ronald de Jong met in hun midden Sonja Wolf van Hart voor Soest. Stephan Ott

Soester Elftal schenkt 1500 euro aan lokale goede doelen

28 februari 2024 om 22:37 Lokaal Deel je nieuws

SOEST/SOESTERBERG - Sonja Wolf, de drijvende kracht achter Stichting Hart van Soest, werd woensdagavond in de Eetvilla prettig verrast. Zij ontving uit handen van het bestuur van Het Soester Elftal een cheque van 750 euro. Ditzelfde bedrag wordt deze week ook uitgereikt aan Weggeefbasis Soesterberg.

De 1500 euro voor deze twee lokale goede doelen is het financiële resultaat van de wedstrijden tussen de dames en heren van het Soester Elftal en het Baarns Elftal, die plaatsvonden op 23 december van vorig jaar op het veld van Hees. Het geld is bijeengebracht door sponsors en een collecte onder de honderden toeschouwers.

Stichting Hart van Soest, opgericht door Sonja Wolf, is een mooi voorbeeld van hulp en ondersteuning in de Soester gemeenschap, met name in de wijk Smitsveen. De missie van de stichting is: mensen helpen. Wat begon als het Voedselruilhuis, een plek waar men houdbaar voedsel kan ruilen en een kopje koffie of thee kan drinken, is uitgegroeid tot een veelzijdige organisatie die noodpakketten, kleding, cadeautjes en zelfs gezellige spelletjesdagen voor kinderen verzorgt. Daarnaast is de stichting actief betrokken bij evenementen als NL Doet en het Charles Dickensfestijn, en wordt steun aan dak- en thuislozen geboden door middel van kleding, dekens, eten en verzorgingsproducten.

,,Stichting Hart van Soest is een waardevolle toevoeging aan de Soester gemeenschap, en we zijn vereerd om een bijdrage te kunnen leveren aan het belangrijke werk van Sonja,” aldus Jochum de Jong, voorzitter van Stichting Het Soester Elftal.

Weggeefbasis Soesterberg ontvangt eveneens 750 euro. Marcel van Essen, vertegenwoordiger van Het Soester Elftal, gaat binnenkort de cheque aan hen overhandigen. Weggeefbasis Soesterberg is een gastvrije plek waar mensen die het financieel moeilijk hebben of zich eenzaam voelen terecht kunnen voor een kopje koffie, kleding en ondersteunende gesprekken. ,,Fijn dat we deze organisatie in Soesterberg kunnen ondersteunen. Zij doen goed werk”, vertelt Peter Beijer namens Het Soester Elftal.

Met deze royale donaties van Het Soester Elftal kunnen beide organisaties hun waardevolle missies voortzetten en nog meer mensen in nood helpen en ondersteunen in de lokale gemeenschap. Het Soester Elftal gaat binnenkort plannen maken voor een wedstrijd van het team, dat bestaat uit spelers van de vijf Soester voetbalclubs, later dit jaar.

advertentie
advertentie