Afbeelding
FvI 2024

Uit in Soest: Dance-classics op vinyl in Artishock

6 februari 2024 om 15:14 Lokaal Deel je nieuws

Op 9 maart aanstaande zal DJ Fernand een vinyl dansavond in het culturele centrum van Soest verzorgen.  Hierbij zal overzicht van de ontwikkeling van Disco, House en Techno van 1974 tot 2023 ten gehore worden gebracht. De set, want zo heet de stapel platen die Fernand mee neemt naar Artishock, zal voornamelijk bestaan uit clubclassics. Het wordt geen reguliere ouwe-lullen-disco, DJ Fernand richt zich op een zo gevarieerd mogelijk 18+ publiek. Het wordt een muzikale reis waarbij je niet stil kan blijven zitten. Artishock heeft ook een prima kroeg-gedeelte waar mensen die niet dansen in een fijne sfeer van de muziek kunnen genieten. 

Wat 9 maart speciaal maakt, is dat er o.a. exclusieve Philly Disco remixen van Tom Moulton worden gedraaid die niet digitaal te krijgen zijn. Het ritme “Four on the Floor” dat zo kenmerkend is voor de Disco is de rode draad voor een reis door de tijd. Philly werd Classic Boogie Disco en zette zich meer en meer elektronisch voort via Hi-NRG en Italo Disco in de jaren tachtig. De jaren 90’ werd gedomineerd door House muziek. In de laatste 25 jaar is invloed van Techno steeds belangrijker geworden. DJ Fernand draait uitsluitend vinyl.

In de huiskamer bij Fernand zijn twee draaitafels en een mengpaneel in een meubel verwerkt. Duizenden platen staan binnen handbereik. Fernand verzamelt al bijna 30 jaar voornamelijk dansbare muziek op 12 inch maxisingles. De verzameling van Fernand loopt van de beginjaren van de Disco tot en met de dance-hits en Techno van vandaag. In de woonkamer liggen her en der platen. Fernand is druk bezig met de voorbereiding het optreden in Artishock. 

Het DJ-en is iets dat voortkomt uit het enthousiasme voor de muziek. Dat is zo aanstekelijk dat je vanzelf regelmatig gevraagd wordt om te komen draaien. Voor Fernand blijft het DJ-en vooral bij het uitdragen van een liefhebberij. Het DJ-en met vinyl is de laatste jaren steeds exclusiever geworden. Platen zijn geen museumstukken: ze zijn er om gedraaid te worden, zo vindt DJ Fernand.

Slechts 100 kaarten zijn er in de vrije verkoop voor Disco-House-Techno op 9 maart in Artishock (20:00u – 0:00u) a 10 euro (7,50 voor leden) te verkrijgen via djfernand8@gmail.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie