De vijf genomineerden v.l.n.r. MiniBios Artishock, jongerencultuurcoach Riëndy Holder, Openluchttheater Cabrio, pop-up museum De Ontdekking, Göran Christiansson.
De vijf genomineerden v.l.n.r. MiniBios Artishock, jongerencultuurcoach Riëndy Holder, Openluchttheater Cabrio, pop-up museum De Ontdekking, Göran Christiansson. Jan Frommink

Uitreiking van Soester Cultuurprijs via livestream

14 april 2021 om 11:59 Kunst

SOEST De Gemeentelijke Cultuurprijs Soest wordt elke twee jaar uitgereikt. Gezien Corona is de situatie dit jaar anders dan andere jaren en was de uitreiking niet vanzelfsprekend. Toch hebben gemeente en Cultuurplatform besloten de uitreiking van de Cultuurprijs 2021 te organiseren. Want het is belangrijk juist in déze tijd de aandacht voor kunst en cultuur vast te houden, vinden ze.

Nog een week en dan wordt de winnaar bekend gemaakt van de gemeentelijke Cultuurprijs 2021. En wel op een heel bijzondere wijze, want vanwege de huidige beperkingen is een uitreiking met publiek niet mogelijk. Om te zorgen dat heel veel geïnteresseerden deze bijzondere gebeurtenis toch kunnen volgen, is er gekozen voor een livestream.

Voor het Cultuurplatform als organisator is dat een geheel nieuwe uitdaging. Gelukkig kon het platform hierbij goed samenwerken met Idea en Anita Vreugdenhil van het CultuurPunt, die de afgelopen maanden al de nodige ervaring hebben opgedaan met het livestreamen.

De winnaar van de Cultuurprijs ontvangt 2000 euro, de eventuele Juryprijs is daarnaast goed voor 1000 euro

TWEE PRIJZEN Tijdens een speciale happening in Idea worden op woensdag 21 april twee prijzen uitgereikt, tenminste als de jury besloten heeft de Juryprijs weer toe te kennen. Allereerst de gemeentelijke Cultuurprijs 2021, de prijs voor de persoon of organisatie die zich de afgelopen twee jaar het meest heeft onderscheiden door de kwaliteit van activiteiten en initiatieven op cultureel gebied met aantoonbare betekenis voor de Soester gemeenschap. De winnaar ontvangt 2.000 euro en een replica (unica) van het grote beeld van Frank Linsewski in de hal van het gemeentehuis. De winnaar wordt tevens op de sokkel daarvan vermeld. Wie volgt Make Music Kids op die de Cultuurprijs 2019 won?

Daarnaast kan de jury beslissen (maar het hoeft niet) weer de Juryprijs van 1.000 euro toe te kennen aan een persoon of organisatie die gedurende langere tijd aantoonbaar een buitengewone bijdrage heeft geleverd aan de kunst en cultuur in onze gemeente. Dat wordt dus dubbel spannend. Wordt de Juryprijs uitgereikt en zo ja, wie wordt de opvolger van Ali van de Berg en Jan Hazelaar van Stichting HazArt?

GENOMINEERDEN Zoals al eerder gemeld zijn er voor de Cultuurprijs 2021 vijf genomineerden: Openluchttheater Cabrio, landschaps-cultuurgids Göran Christiansson, jongeren-cultuurcoach Riëndy Holder, MiniBios Artishock en Pop-up museum De Ontdekking. Alle genomineerden zijn ondertussen geïnterviewd door Jean Heijl van Radio Soest en ook is er een promofimpje gemaakt van alle genomineerden. Zowel de interviews als het filmpje zijn te beluisteren en bekijken op www.cultuurprijssoest.nl/nieuws en op de Facebookpagina van het Cultuurplatform Soest, de gemeente en het CultuurPunt.

De uitreiking van de Cultuurprijs 2021 door de wethouder cultuur Nermina Kundic en (eventueel) de Juryprijs 2021 vindt plaats in de theaterzaal van Idea en is van 20.00 tot 21.00 uur te volgen via www.ideacultuur.nl/cultuurprijs2021

advertentie
advertentie