Gele oldtimerbus van Centraal Nederland even terug in Soest

20 sep 2021, 21:51 Historie
Melissa Hofland
Een volledig gerestaureerde 9229 maakte zondag zijn eerste rit.
Een volledig gerestaureerde 9229 maakte zondag zijn eerste rit.

SOEST Wie herinnert zich deze bussen nog? Inmiddels al vijfentwintig jaar uit het straatbeeld verdwenen, maar afgelopen zondag reden ze er opeens weer.

Drie oldtimerbussen, een 9229, een 9274 en een 110 U kwamen (een stukje) door Baarn, om vervolgens door Soest naar Amersfoort te rijden (route lijn 70). Op stations Soestdijk Noord en Soest Zuid werd gestopt en kregen de bussen uiteraard veel bekijks. 

9229 Het draaide zondag allemaal om de 9229 van Centraal Nederland (achterste bus op de foto), een bus die in 1982 in dienst kwam bij het Nederlands voormalig openbaarvervoerbedrijf. Hij vervoerde tot 2001 passagiers, onder andere ook op de lijn 70 van Hilversum over Soest naar Amersfoort. Door verschillende overnames ..

Mis niks, lees alles van Soest


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Soest en omliggende plaatsen met Soester Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Soester Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Soest.