Nationaal Militair Museum biedt bezoekers nieuwe items

15 mei 2021, 08:45 Historie
Google Streetview
Afbeelding

SOESTERBERG Het Nationaal Militair Museum (NMM) mag dan, afgezien van een korte tussentijdse opening, al ruim een jaar gesloten zijn, stilzitten doen de medewerkers niet. Zij bereiden het moment voor dat het museum weer open kan. Dan zijn er ook weer nieuwe spullen te zien, zoals een bijzondere helm die het museum aangeboden heeft gekregen en aan de collectie wordt toegevoegd. 

‘Pretparken hebben een achtbaan, wij hebben rupsvoertuigen.’ Deze slogan slaat ook op de minitanks waarin zowel kinderen als volwassenen door het mulle zand kunnen scheuren over wat het mooiste tank buitenparcours van Europa wordt genoemd. De met sticks bestuurde minitanks die voor het uitbreken van corona werden gebruikt, zijn afgedankt en worden vervangen door ..

De Amerikaanse jachtbommenwerper F-100 Super Sabre is een uniek stukje cultureel erfgoed.

Mis niks, lees alles van Soest


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Soest en omliggende plaatsen met Soester Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Soester Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Soest.