Afbeelding
Eempers

Nat maar warm welkom Sint in Soesterberg

18 november 2023 om 19:26 Evenementen

SOESTERBERG De verlanglijstjes waren al gemaakt, de schoentjes klaargezet en de wortels en ander lekkers voor het paard alvast gekocht. Sinds zaterdag kunnen ook de kinderen in Soesterberg daarvan misschien het resultaat zien: Sinterklaas is aangekomen. Bij zijn ontvangst op het Den Berghplein spoorde hij de kinderen die nog niet hun schoen hadden gezet aan om dat alsnog te doen.

door Jan van Steendelaar

Hoewel de Sint en zijn enorme gevolg aan Pieten niet bepaald het van Spanje bekende weer had meegebracht, was de belangstelling van kinderen en ouders er niet minder om. Rijen dik stonden de mensen om Sinterklaas een warm welkom te heten.

Terwijl de dj Piet iedereen op het plein alvast in de stemming had gebracht en de kinderen uit volle borst liedjes hadden gezongen, kwam de Sint op zijn schimmel op het plein aan. Op het grote podium stond burgemeester Rob Metz, die vrolijk had meegezongen en -gedanst, Sinterklaas op te wachten om hem officieel te verwelkomen.

TWIRLPIETEN

,,Wat een warm welkom in Soesterberg, het is fantastisch om hier te zijn,” zei de Sint. Hij maakte de kinderen complimenten voor hun kleding, want de meesten hadden zich als Piet gekleed en een enkeling zelfs als Sinterklaas. Hij kondigde met trots de dans- en twirlpieten aan die een show gaven. Zij kregen een groot applaus, maar misschien nog groter was het enthousiasme toen de Sint zei ,,dat vanaf nu iedereen z’n schoen mag zetten.”

Nadat de burgemeester de Sint had gered van een val van het podium toen hij door de verlichting angstig dicht bij de rand kwam, reikte hij prijzen uit. Onderdeel van de Sinterklaasactie in Soesterberg was namelijk een kleurplaatwedstrijd. De winnaars daarvan kregen de prijs uitgereikt: Maud Huizer (3 jaar), Joe van Esch (4 jaar) Isabella van Soeren (7 jaar) en Aste Pasman (9 jaar).

Nadat de Sint en Pieten een rondje langs de kinderen hadden gemaakt, vertrok het gezelschap om uit te rusten van een vermoeiende dag.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie