De kat voelt zich kennelijk thuis in de boom.
De kat voelt zich kennelijk thuis in de boom. Eempers

Kat wil niet uit zijn (vogel)nest komen

1 december 2023 om 14:47 Dieren

SOEST Al is kat Pukkie niet gevangen, de brandweer is blij dat hij in ieder geval de boom uit is waar hij zich kennelijk als een vogel zo vrij en thuis voelt. De hulp van de brandweer werd vorige week zaterdag voor het eerst ingeroepen om hem de boom uit te krijgen waar hij zich letterlijk had genesteld in een vogelnest.

door Jan van Steendelaar

De brandweer besloot vrijdagmorgen om hem er met een nevelstraaltje uit te spuiten. Het kostte de brandweer de zaterdag ervoor veel moeite om de hoogwerker zo dicht mogelijk bij de boom tussen de Van Weedestraat en de Beatrixlaan te krijgen. Toen dat uiteindelijk gelukt was, wilde Pukkie niet meewerken. De brandweer kon wat hem betreft de boom in en moest dan ook de reddingsactie zonder het beoogde resultaat afbreken.

De kat was vrijdagmorgen opnieuw de boom in geklommen. Blijkbaar had hij in het nest een warm plekje gevonden. Om te voorkomen dat hij de vrieskou niet zou overleven, werd opnieuw de hulp van de brandweer ingeroepen. Na mislukte lok- en vangpogingen besloot men met een shot uit een nevelstraal Pukkie ertoe te bewegen z’n nest uit te komen.

Die poging had in zoverre succes dat hij z’n plekje inderdaad opgaf. Hij kon echter niet gevangen worden, want hij verdween de wijk in. Z’n baasje hoopt nu maar dat hij vanzelf weer thuiskomt.

De brandweer had moeite om  met de hoogwerker bij het vogelnest te komen.
Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie