Afbeelding
Jan van Steendelaar

Brandweer redt vos uit bassin

3 oktober 2021 om 16:35 Dieren

SOESTERBERG Een niet alledaagse inzet van brandweer Soesterberg zondagmiddag: het redden van een vos uit het waterbassin van recycling bedrijf Renewi aan de Verlengde Tempellaan. Hoe het dier op het afgesloten terrein in het bassin is terechtgekomen, is een raadsel.

door Jan van Steendelaar

Voorbijgangers zagen het dier op een vastliggend vlot liggen. Zij waarschuwden de dierenambulance. De medewerker kon echter niet het terrein op komen. Was dat wel gelukt, dan was de vos ook niet bereikbaar vanaf de steile, gladde kant van het bassin.

Daarom werd de hulp van de brandweer gevraagd. Nadat ze met ladders over het hek waren geklommen, werd een poging gedaan het vlot met de vos naar de kant te trekken. Dat lukte niet omdat het vlot vastlag. Op een gegeven momentsprong de vos zelf in het water. Uiteindelijk zwom hij naar een hoek waar een brandweerman met een katachtige sprong hem bij de staart kon grijpen. Ondanks het verzet van het dier wist hij de vos in bedwang te houden totdat het in een vangnet aan de dierenambulance kon worden overgeven. 

De vos was onderkoeld en werd eerst in de ambulance opgewarmd. Daarna werd het dier voor controle naar een dierenarts gebracht.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie