Afbeelding
Kinderboerderij De Veenweide

Feest op kinderboerderij De Veenweide in Soest

30 september 2021 om 16:45 Dieren

SOEST In het kader van het vijftig jarig bestaan van kinderboerderij De VeenWeide in Soest, was het vrijdag 24 en zaterdag 25 september feest op de Soesterse kinderboerderij. 

Zo was op vrijdag 24 september Dirk Scheele van de partij. ,,Dirk Scheele kwam vrijdag een feestje vieren met zijn leukste kinderliedjes. Meer dan 200 mensen hebben kunnen genieten van zijn muzikale kunsten en vele kindervoetjes dansten in het gras,’’ vertelt de organisatie van de boerderij.

Die dag daarna kwam de burgemeester op bezoek. ,,In het kader van het vijftig-jarig bestaan van de Veenweide (oprichtingsdatum 27 augustus 1970) heeft de burgemeester een beeld onthuld. Het bronzen beeld, een schaap met lam en kind, is gemaakt door Herman Joosten. De schoonzus van Herman, Emmy Joosten-Eerdmans, heeft samen met andere initiatiefnemers de kinderboerderij opgericht.’’

INFORMATIEBORDEN Daarnaast heeft de burgemeester de nieuwe bebording onthuld. ,,Bij de ingang staat nu een groot toegangsbord met plattegrond, die aangeeft wat voor moois de kinderboerderij allemaal te bieden heeft. De borden bij de dieren zijn vervangen en vele lessenaren zijn toegevoegd. Nu staan er grote informatieborden bij het educatieve pad, de fonteinfietsen, de waterpomp, de insectentuin, de moestuin, de composthoop, de bijenkast en het bijenhotel. Bijzonder weetje: de palen van de lessenaren zijn gemaakt van gerecycled kunststof.’’

De middag werd gebruikt om de sponsoren van de kinderboerderij in het zonnetje te zetten. Zij hebben ook een plekje gekregen op het toegangsbord. Kinderboerderij De Veenweide: ,,Wij zijn supertrots om al zo lang in Soest onze kennis te kunnen verspreiden op het gebied van natuur en milieu, educatie en een prachtige plek te onderhouden waar jong en oud zich kan vermaken. Wij willen alle vrijwilligers, sponsoren en anderen die dit mogelijk maken nogmaals hartelijk danken!”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie