Afbeelding
Jaap van Dijk

Soest in actie tegen stropen: “Burpees for Conservation”

29 april 2021 om 11:00 Dieren

SOEST Personal Fitness Soest heeft het initiatief ‘Soest in Actie’ opgezet waarmee zij de inwoners van Soest in beweging brengen voor een goed doel. De eerste actie “Burpees for Conservation” is inmiddels gelanceerd op de website. Er wordt met deze actie geld opgehaald voor de anti-stropers teams en natuurbehoud in Zuid-Afrika. ,,Het omzien naar anderen, zeker in deze tijden, is van cruciaal belang. Wanneer we samen strijden is de impact van deze actie het grootst”, zegt Jaap van Personal Fitness Soest.

Sinds het uitbreken van de corona pandemie is het stropen in Zuid-Afrika toegenomen. De belangrijkste inkomstenbron voor de anti-stropers teams, het toerisme, is door de pandemie nagenoeg verdwenen. ,,Financiering is nu harder nodig dan ooit om ervoor te zorgen dat we de kwetsbare gebieden en diersoorten behouden voor onze kinderen.” Personal Fitness Soest roept daarom heel Nederland, en specifiek Soest, op om hiervoor samen in actie te komen. 

Op zaterdag 15 mei gaan tientallen deelnemers de “Burpees for Conservation” uitdaging aan. Zij zullen de burpee maximaal twee uur lang uitvoeren, ieder op hun eigen tempo en op verschillende plekken in Nederland. De non-profit organisatie Tshembo Africa Foundation zal op hetzelfde moment een internationale Burpee event via Zoom organiseren. 

advertentie
advertentie