Afbeelding
Pixabay

Schoolschaaktoernooi bij Soester Schaakclub SSC

20 november 2023 om 14:45 Activiteiten

SOEST Op 15 november heeft de Soester Schaakclub SSC een schoolschaaktoernooi voor alle basisscholen in Soest en Soesterberg georganiseerd in het Gildehuis. Aan het toernooi deden in totaal negen scholen mee met 109 kinderen, begeleid door een groot aantal ouders en teamleiders. 

Er werden in totaal zes van de zeven geplande rondes gespeeld, maar vooral voor de kleine kinderen was dit meer dan voldoende. ,,Alle kinderen waren superenthousiast en deden goed mee. Dit was zeker te merken aan het begin van iedere ronde. Het werd dan doodst il in de zaal en de kinderen speelden erg geconcentreerd zoals dat bij schaken hoort’’, vertelt de Soester Schaakclub SSC. 

Aan het eind van de dag was De Driesprong team 1 de onbedreigde winnaar. 1e Van der Hucht team 1 eindigde tweede en De Driesprong team 3 belandde op de derde plaats. De Driesprong kreeg daarmee de wisselbeker mee naar school. De spelers van de genoemde teams ontvingen een medaille en alle andere kinderen gingen met een vaantje naar huis.

advertentie
advertentie