Afbeelding
Jan van Steendelaar

Halloween, de schrik zat er nog lang in

31 oktober 2021 om 14:12 Activiteiten

SOESTERBERG Vast niet iedereen in Soesterberg zal zaterdagavond net zo vlot in slaap zijn gevallen als anders. Wie nog geen afstand had kunnen nemen van de griezels en geluiden waarmee hij in de voormalige Amerikaanse wijk was geconfronteerd, moest de gedachten daaraan waarschijnlijk eerst nog van zich afzetten. Met andere woorden: de viering van Halloween was weer als vanouds en de coronaperiode had er absoluut geen invloed op gehad in die zin dat er minder wijkbewoners waren die eraan meededen. Integendeel. Ook de belangstelling leek groter te zijn dan in voorgaande jaren.

Jan van Steendelaar

Het verkleedfeest, een erfenis van de periode dat de op Soesterberg gestationeerde Amerikaanse luchtmachtmilitairen in de wijk er woonden en voortgezet door de nieuwe wijkbewoners en ook anderen in het dorp, was groots aangepakt. Er waren veel kleine spookhuizen in de wijken Apollo, Gemini en Mercury en de bewoners ervan hadden eer van hun werk. Grote groepen ouders met kinderen, van wie de meesten zelf verkleed, vergaapten zich aan de kleurrijke en vaak enge bouwsels die de bewoners gemaakt hadden.

Hoewel het er eerst naar uitzag dat het weer niet zou meewerken, werd het tegen half acht droog en kwam het feest goed op gang. Het werd zo druk, dat in de wijde omgeving geen parkeerplaats meer te vinden was, een bewijs dat Halloween in Soesterberg geen gebeurtenis is die zich tot het dorp zelf beperkt, maar in de loop der jaren een grote bekendheid in het hele land heeft gekregen. De geur uit de vuurkorven, het gegier van motorzagen, gillende mensen en andere angstaanjagende geluiden droegen bij aan de echte Halloweensfeer en maakten het plaatje compleet.

Veel Halloweendeelnemers hadden veel werk gemaakt van het verkleedfeestje. De bezoekers konden de mooiste uitdossingen bekijken. Kortom, het was een geslaagd feest, zoals ook leden van het Signaleringsteam Soesterberg vaststelden die rondes door de wijk liepen. Zij kwamen geen bijzonderheden tegen, afgezien van de monsterlijke griezels waarmee iedereen werd geconfronteerd. Met enige fantasie -een voorwaarde voor het slagen en ervaren van Halloween- kon men zich als acteur in of bezoeker van een horrorfilm wanen.

Afbeelding
advertentie
advertentie