In 2017 gaf Herman Pleij ook al eens een lezing bij de Soester Kring.
In 2017 gaf Herman Pleij ook al eens een lezing bij de Soester Kring. Archief BDUmedia/Ronald Kersten

Herman Pleij: satire of bijtende spot?

25 september 2021 om 11:30 Activiteiten

Soester Kring weer van start

SOEST Grensoverschrijdende satire in het theater en tv? Satire of bijtende spot kan voor de een niet ver genoeg gaan, voor een ander een bron zijn van ergernis.

Herman Pleij kan er wel iets over zeggen en dat gaat hij doen bij de Soester Kring, op woensdag 6 oktober in de Emmakerk. Gaan de grappen van Youp Van ’t Hek, Theo Maassen of Hans Teeuwen te ver of zit u ervan te smullen? Zout in de pap of vergif? Wat op een toneel gezegd wordt, mag dat ook op straat?

VERBAAL VERMOGEN De controverses erover zijn op hun beurt weer bron van vermaak of stekeligheden. Als ergens de tijden in veranderen dan wel in de moraal. Heilige huisjes raken in verval of komen er weer bij. Iemand zei een keer voor radio Soest: ,,Vroeger moest je uitleggen waarom je niet naar de kerk ging, maar nu waarom je wel naar de kerk gaat”. Herman Pleij heeft een groot verbaal vermogen om zijn toehoorders daar met smaak over te vertellen.

EMMAKERK Vanwege een grotere veilige ruimte heeft de Soester Kring dit keer gekozen voor de Emmakerk aan de Regentesselaan in plaats van de Rembrandtkapel aan de Rembrandtlaan. Bezoekers met een coronatoegangsbewijs (vaccinatiebewijs, herstelbewijs of testbewijs) hoeven zich niet te houden aan de 1,5 meter regel. Zonder dat bewijs wel. Bij het coronatoegangsbewijs hoort ook een identificatiebewijs.

De Emmakerk is aan de Regentesselaan 2b. De toegang tot de lezing van Herman Pleij bedraagt 7,00 euro (uitsluitend contant). De aanvang 10:00 uur, de zaal gaat open om 09:30 uur. Zie ook www.soesterkring.nl.

advertentie
advertentie