Afbeelding
Eempers

Geen boerenprotest maar tv-opnamen

29 oktober 2020 om 19:15 Activiteiten

SOESTERBERG Hoewel Soesterberg niet bepaald een agrarische achtergrond heeft en een boerenprotest in het dorp dus zeer opzienbarend zou zijn, wekte de kleine optocht van tractoren donderdagmiddag op de Amersfoortsestraat ter hoogte van het Vliegdekpark voor enkele inwoners wel de indruk van een demonstratie. Daarom lichtten zij de politie in. 

door Jan van Steendelaar

Er bleek echter geen sprake te zijn van een boerenprotest, maar juist van een optocht als onderdeel van het jaarlijkse Sinterklaasjournaal dat binnenkort op televisie wordt uitgezonden. Soesterberg was een van de plaatsen waar de opnamen hiervoor werden gemaakt. De voorste tractor voerde een grote hoeveelheid hooi mee voor het paard Ozosnel van Sinterklaas. Het is het nieuwe paard sinds vorig jaar het bekende paard Amerigo op dertigjarige leeftijd overleed waarop Sinterklaas jarenlang door de straten reed. 

Ook de andere aanhangers achter de tractoren voerden lading mee, maar de inhoud daarvan hielden de betrokkenen geheim. Ze waren trouwens toch niet scheutig met informatie. Meer dan de mededeling dat het op televisie-opnamen ging vertelden ze niet.

Het was trouwens niet voor het eerst dat Soesterberg kennismaakte met de aanloop naar het jaarlijkse kinderfeest dat zich voor een groot deel op Paleis Soestdijk afspeelt. Eerder al deed de met cadeautjes volgeladen Pakjesboot het dorp aan.

advertentie
advertentie