Zonder vrijwilligers dreigt beperkte opening Veenweide Soest

21 november 2022 om 19:30 Achtergrond Hans Veltmeijer
Beheerder Lammers is ook de dierenverzorger.
Beheerder Lammers is ook de dierenverzorger.

SOEST Kinderboerderij De Veenweide aan het Vedelaarpad kan al jaren functioneren dankzij de inzet van vrijwilligers. Door het gebrek aan nieuwe aanwas wordt het met de week moeilijker om het rooster rond te krijgen, vooral in de weekenden. Dierverzorger Martijn Lammers en Marion Foppele van Buro Vrijwilligerswerk luiden de noodklok, om sluitingsdagen te voorkomen. ,,Kom op Soesters, steek de handjes uit de mouwen!”

Door Johan van Beek

De kinderen van de Ludgerusschool krijgen deze ochtend in het hoofdgebouw les in ‘ecoschools’, op speelse wijze leren ze gebouwen energiezuinig in te richten. Intussen meldt Lammers in het lokaal waar op andere tijdstippen natuur en milieu-educatie wordt gegeven dat het spannend wordt om de weekendopening in stand te houden. E..

Mis niks, lees alles van Soest


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Soest en omliggende plaatsen met Soester Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Soester Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Soest.