Birgit Frijlink
Birgit Frijlink Sabine Keijzer

SLIM-subsidie geeft MKB meer grip op de arbeidsmarkt

9 maart 2020 om 07:27 Nieuws Deel je nieuws

Voor ondernemers binnen het MKB is er nu een subsidie, de SLIM-regeling, die helpt om meer grip te krijgen op de lastige arbeidsmarkt. Vergrijzing van het personeel, uitval door ziekte, personeelsverloop, het zijn ontwikkelingen waar je als bedrijf mee te maken hebt. Als kleine organisatie heb je vaak niet de mogelijkheid om iemand aan te stellen die zich hiermee bezig gaat houden. De nieuwe subsidie biedt hierin echter kansen.

Met de SLIM-regeling kan de ondernemer o.a. de ontwikkel- en scholingsbehoefte in kaart te brengen, een scholingsplan opstellen en werknemers helpen aan loopbaan- en ontwikkeladvies. Hierdoor worden medewerkers meer gemotiveerd, blijven ze beter inzetbaar en zal het ziekteverzuim dalen. Daarnaast is een bedrijf dat investeert in de ontwikkeling van zijn medewerkers, aantrekkelijker voor sollicitanten. Zo wordt het dus gemakkelijker om nieuw personeel te werven. Van de kosten vergoedt de overheid 60-80%. Kortom, veel redenen om van deze regeling gebruik te willen maken.

In principe komen alle MKB-bedrijven in aanmerking.  Daarbij is het subsidiebedrag o.a. afhankelijk van de grootte van de organisatie. Rood Loopbaanadvies heeft een plan van aanpak opgesteld voor deze trajecten. Hierbij wordt het grootste gedeelte van de subsidieaanvraag uit handen genomen. Tijdens het traject vindt er vervolgens een organisatie-analyse plaats, wordt een personeelsscan uitgevoerd en zijn er met de medewerkers individuele gesprekken. Ook vindt begeleiding plaats bij de vervolgstappen van het traject.

Heb je als MKB-bedrijf interesse en wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met Birgit Frijlink van Rood Loopbaanadvies, www.roodloopbaanadvies.nl.

advertentie
advertentie