Saddy de Koning van VVZ'49 maakte de mooiste goal van de avond
Saddy de Koning van VVZ'49 maakte de mooiste goal van de avond Jaap van den Broek

SO Soest wint dorpsderby van VVZ'49

19 augustus 2020 om 00:30 Voetbal Deel je nieuws

SOEST - De traditionele opening voor het voetbalseizoen is de wedstrijd tussen SO Soest en VVZ'49. Al jarenlang staat de 'klassieker' op het programma. Dinsdagavond ontmoetten de twee Soester teams elkaar op de Bosstraat-Oost. Soest won met 4-1.

Voor de debuterende trainer Frank Bruijnis van SO Soest en zijn VVZ-collega John van Loen een mooi moment om te kijken hoe de selectie er voor staat.

SO Soest speelde met veel tempo, creëerde een handvol kansen, maar wist pas kort voor rust via Wouter de Zoete op voorsprong te komen.

In de tweede helft nam de thuisploeg afstand en wist het de achterhoede van VVZ een paar keer uit elkaar te spelen. Michiel Broeders, Youp van Zonneveld en Corné Parol zorgden voor de doelpunten van SO Soest. De geroutineerde Saddy de Koning, spits van VVZ'49, wist nog wat terug te doen. Met een fraaie omhaal scoorde hij de mooiste goal van de avond.