Jan van der Meij, 2e van rechts, voorop in de strijd
Jan van der Meij, 2e van rechts, voorop in de strijd SSV Eemland

Henk Onderdelinden en Jan van der Meij benoemd tot lid van verdienste SSV Eemland

12 juli 2020 om 22:17 Overig Deel je nieuws

Op 10 juli hield Schaats- en Skeelervereniging Eemland haar jaarlijkse algemene ledenvergadering. De schaatsers en skeeleraars werden voor deze gelegenheid gastvrij onthaald door Restaurant De Soesterduinen. Nadat uitgebreid was teruggeblikt op het abrupt afgebroken seizoen 2019 – 2020 en vooruitgeblikt was op het lopende seizoen 2020 – 2021, kende de deze ALV voor 2 leden een verrassend slotakkoord. Tot dat moment niets vermoedend werden Henk Onderdelinden en Jan van der Meij door de vereniging onder luid applaus benoemd tot lid van verdienste.

Jan van der Meij is inmiddels 35 jaar lid van SSV Eemland en al vele jaren actief als trainer. Schaats-, skeeler-, droog- of fietstraining, Jan draait er zijn hand niet voor om. Zijn niet aflatende enthousiasme en zijn geduld om zijn rijders steeds maar weer progressie te laten boeken, werden uitvoerig gememoreerd. Na al die jaren voelt Jan zich nog steeds top fit en gaat hij als het moet voorop in de strijd.

Henk Onderdelinden was al halverwege de jaren 60 van de vorige eeuw als schaatser verbonden aan de trainingsgroep Petersbaan, de voorloper van SSV Eemland. In 1976 pakte hij het trainerschap op. Er moest bij Henk hard worden getraind, maar zijn steun was onvoorwaardelijk. Hij coachte zijn pupillen bij al hun wedstrijden, op welke ijsbaan in Nederland die ook werden gereden. Na een onderbreking van zijn trainerschap keerde Henk na de eeuwwisseling op verzoek terug bij SSV Eemland. Sindsdien is hij al weer vele jaren de drijvende kracht van de recreantengroep. De laatste jaren is Henk samen met zijn zoon Peter ook nog eens trainer bij de jeugdgroep, waar zijn 2 kleindochters deel van uitmaken.

De vereniging hoopt de twee markante verenigingsmannen nog vele jaren in goede gezondheid als trainer in haar midden te houden.

Henk Onderdelinden actief tijdens het schoolschaatsen
advertentie
advertentie