Vrachtauto's rijden af en aan
Vrachtauto's rijden af en aan Peter Beijer

Vrachtwagens rijden af en aan bij sportvelden Bosstraat

27 mei 2020 om 23:05 Voetbal Deel je nieuws

De voetbalvelden aan de Bosstraat worden momenteel flink onder handen genomen. Het hoofdveld van SEC en veld 2 van SO Soest worden getransformeerd tot een kunstgrasveld. Veld 2 van SEC wordt een hockeyveld.

Het is een drukte van belang op veld 2 van SO Soest waar volgens de website van de vereniging 'kilo's aan historie worden afgegraven. Weg is zo de zandgrond waar goals werden gescoord, waar de prachtigste bewegingen werden geshowd en waar menig kampioenschap is gevierd.' Veld 2 van SO Soest gaat ook door SEC gebruikt wordt wanneer blijkt dat de capaciteit van het ene kunstgrasveld onvoldoende is voor de groen-witten. 

Het sportcomplex van SO Soest ondergaat nog meer wijzigingen. Veld 5 wordt gerenoveerd. Hier komt een nieuw natuurgrasveld; Dinsdag 2 juni start renovatie kunstgrasveld 1, deze wordt voorzien van een nieuwe toplaag.

De parkeerplaats bij SO Soest zal voor een deel worden afgezet en dient gedurende de werkzaamheden als depot voor de aannemer.

Later dit jaar worden ook de parkeerfaciliteiten bij de sportclubs aangepakt. Aanvankelijk wilde de gemeente daarvoor een groenstrook kappen, maar onder meer dankzij inspraak van het bestuur van SO Soest is dat plan terzijde geschoven. Nu wordt er gekeken naar een andere oplossing.

Over een paar weken ligt hier een kunstgrasveld dat ook door buurman SEC gebruikt gaat worden
Zandauto's in plaats van voetballers op het tweede veld van SO Soest
advertentie
advertentie