Hazen op de startbaan
Hazen op de startbaan MarieJeane Sol

Unieke StartbaanRun op Startbanen

3 oktober 2019 om 11:07 Atletiek Deel je nieuws

De Rotary Amersfoort en de Amersfoortse atletiekvereniging Altis organiseren ook dit jaar weer op 3 november onder de naam StartbaanRun de jaarlijkse prestatieloop op Park Vliegbasis Soesterberg. De opbrengst gaat net zoals vorige jaren naar een goed doel. Vanaf 2019 wordt de opbrengst besteed aan een fonds ter ondersteuning van kinderen en jongeren in achterstandssituaties in en rondom Amersfoort.

De lopers starten bij de shelters, gaan vervolgens over een deel van de vliegbasis, daarna door de vallei van de Paltz om weer terug te komen voor de laatste kilometers naar de finish over de startbaan. 

Een sportieve dag om nooit meer te vergeten, want je loopt het parcours langs geheimzinnige locaties op voormalige vliegbasis Soesterberg. Waar vroeger de straalvliegtuigen gestationeerd stonden haal je nu je neus op en ruik je waarschijnlijk nog het ingebrande rubber van de duizenden vliegmachines op de ruim 3 km lange RUNWAY.

De StartbaanRun begon 11 jaar geleden op een operationele veld van de Koninklijke Luchtmacht, maar de Luchtmacht heeft inmiddels plaats gemaakt voor het natuurgebied van Het Utrechts Landschap. De straaljagers zijn verdwenen, maar de geschiedenis is nog steeds zichtbaar en voelbaar.

Er kunnen maximaal 1000 lopers deelnemen aan een wedstrijd over een gecertificeerd parcours op de 5 of 10 km. Ook voor de kinderen zijn 2 verschillende runs, 500 meter voor 6 tot en met 9-jarigen, en 1000 meter voor kinderen van 10 tot en met 12 jaar. Meer informatie en inschrijven op: www.startbaanrun.nl

Race director Hans Koele van atletiekvereniging Altis: “We hebben een snel parcours. Zo is zowel bij de heren als de dames een parcoursrecord gevestigd in 2018.Wij bieden met de hazen de mogelijkheid om een PR te verbeteren. Genoeg reden dus om mee te doen aan deze bijzondere loop en je in te schrijven om je persoonlijke op de 10 km doel te behalen.”

De loop wordt uitsluitend met vrijwilligers georganiseerd en is gesponsord door verschillende bedrijven. Nadia Plambeck van Rotary Amersfoort: “In de voorgaande jaren hebben we grote bedragen kunnen ophalen. Vanaf dit jaar willen we onze aandacht op kinderen en jongeren dichtbij richten. Zij verdienen het dat we voor hun ons best doen om wederom een mooi bedrag op te halen.” Deelnemers kunnen bij inschrijving ook nog extra bijdragen aan het goede doel.”

advertentie
advertentie