Clubkampioen Angela Whitney met Tess Bemer (links) en Femke Doorenbos (rechts)
Clubkampioen Angela Whitney met Tess Bemer (links) en Femke Doorenbos (rechts) De Duinkikkers

Angela Whitney clubkampioen van De Duinkikkers

30 juni 2019 om 23:33 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag stond de traditionele seizoensafsluiting van De Duinkikkers op het programma. Liefst 91 leden deden mee aan de clubkampioenschappen, waarna nog meer mensen zich kwamen melden voor de overheerlijke barbecue. Deze combinatie begint inmiddels een traditie te worden.

Tussen het eten van de hamburgers en satéstokjes door werden ook de prijzen van de clubkampioenschappen uitgereikt. Overall was Angela Whitney de beste, gevolgd door Tess Bemer en Femke Doorenbos. De aanmoedigingsprijzen waren dit jaar voor Jade Voet en Noortje op den Velde. Voor alle leden was tevens een mooie blijvende herinnering geregeld, wat bij vele een grote en trotse glimlach op het gezicht bracht. 

--Jaargangfinale, de officeuze NK voor minioren--
Afgelopen zondag, een dag na de clubkampioenschappen, stond dan echt de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Vier Duinkikkers mochten aan de start komen op de jaargangfinale, het officieuze NK voor minioren. Het kwartet aan deelnemende Duinkikkers werd weer een ervaring rijker. Zwemmen in een groot 50-meter bad tegen de beste leeftijdsgenootjes van Nederland en dan ook nog eens met elektronische tijdwaarneming.

Lucas Bemer zorgde met een uitstekende 400 meter vrije slag voor de enige top-5 klassering. Koen van Leeuwenkamp zorgde voor twee mooie persoonlijke records, waar hij op de 100 meter vrije slag zelfs harder zwom dan zijn korte baan tijd. Emma Schalken zwom een prachtige eerste baan vlinderslag, maar kwam op de terugweg de hamer al snel tegen. Desondanks toch nog een uitstekende eindtijd voor haar.

Voor Luuk Roskam was het even doorbijten. Niet geheel (of geheel niet) fit besloot hij toch te starten. Na zijn individuele afstanden mocht hij nog één keer opladen voor de fun estafette, die hij met Lucas, Koen en trainer Sven van Zanten mocht zwemmen. Het viertal eindigde mooi in de middenmoot.

advertentie
advertentie